Auto cadeaus die leuk zijn om te krijgen

Een redelijk persoonlijk artikel dit keer. Het is net december geweest, sinterklaas, kerst en mijn verjaardag vallen allemaal in deze maand. Omdat ik fan ben van klussen aan mijn auto maar verder geen hobby’s heb krijg ik altijd auto spullen.

Helaas zit er een verschil tussen dingen die leuk zijn om te geven en leuk zijn om te krijgen. Hoe dankbaar ik ook ben voor het gebaar, veel dingen heb ik al of kan ik niet gebruiken. Toch zijn er voor auto klussers leuke cadeau’s te vinden. In dit artikel vind je cadeaus die leuk zijn om te geven maar ook leuk zijn om als autoliefhebber te krijgen.

De leukste auto cadeau’s op dit moment om te krijgen zijn:

 • Specialistische schoonmaaksets
 • Uniek gereedschap
 • Gereedschap waar je niet genoeg van kan hebben
 • Gereedschap dat snel slijt
 • Duur specialistisch gereedschap
 • Auto accessoires

In dit artikel lees je ook welk gereedschap je absoluut van weg moet blijven. Ik zal bij iedere categorie producten meerdere potentiele cadeautjes in verschillende prijsranges geven.

Auto hobbyist cadeau tips

Auto hobbyisten zijn een beetje rare mensen, dat begrijpen we zelf ook wel. We kunnen vrij enthousiast worden van cadeautjes waarvan je zelf geen idee hebt wat het uberhoupt doet. Toch neem ik aan dat je graag een goed cadeau zoekt. Hier onder vind je per categorie de beste en meest bruikbare cadeau’s waar iedere autoliefhebber enthousiast van wordt.

Je vind in dit artikel drie verschillende prijscategorieen. Check toch altijd even de actuele prijs bij het linkje want sommige dingen willen nog wel eens in de aanbieding zijn, zeker rond de feestdagen. De prijzen zijn als volgt:

 • Goedkoop = minder dan 25 euro
 • Medium = 26 tot 100 euro
 • Duur = meer dan 100 euro

Beste specialistische gereedschap cadaus

Veel gereedschap gebruik je niet vaak. Dit gereedschap koop je dan ook vaak niet omdat er meestal een andere manier is om dingen op te lossen. Toch is het vaak heel prettig om specialistisch gereedschap te hebben omdat je klussen een stuk sneller kunt klaren. De beste cadeaus als je specialistisch gereedschap wil geven zijn:

Top pick: Schuifmaat

Ik heb afgelopen kerst een mitutoyo schuifmaat gekregen. Ooit heb ik een action schuifmaat gekocht. De mitutoyo schuifmaat is veel prettiger om te gebruiken. Zelf heb ik de
 • Normaal: Auto scan tool (obd2 reader). Auto’s van 1996 of nieuwer hebben een poort op de auto zitten waarmee error codes uitgelezen kunnen worden. Met een scan tool kun je deze codes uitlezen.
 • Normaal: Een digitale mitutoyo schuifmaat. Een schuifmaat gebruik je om de precieze maten ergens van op te nemen. Je gebruikt het bijvoorbeeld om het schroefdraad van een bout op te meten, wel zo handig als je bout precies op je moertje moet passen. Mijn keuze is de analoge variant, simpelweg omdat ik het geld voor een digitale niet heb…
 • Goedkoop: Een goede werklamp. Werklampen zijn altijd welkom, het liefst in een aantal verschillende maten, snel op te laden en met een magneet zodat je hm ergens aan vast kunt maken. In de spelonken van een auto is het snel donker, zelfs in een goed verlichte garage.

Auto accessoires cadeaus

Mini jumpstarter

Vervelend als de accu van je auto leeg is… Gelukkig is er een oplossing voor. Een Jump starter. De mini jumpstarter die ik gevonden heb kun je gebruiken om je auto 5x te starten. Daarna laad je de unit weer op met usb. Hij heeft ook een lampje en hij kan gebruikt worden als powerbank voor je telefoon.
 • Duur: Mini jumpstarter. Jumpstarters zijn tegenwoordig bizar goed geworden. Waar je vroeger nog een jumpstarter mee moest slepen waaraan je voelde dat er een reguliere accu batterij in verwerkt zat kun je tegenwoordig met een soort grote powerbank je auto starten.
 • Goedkoop-normaal Auto handschoenen. Iedere automobilist die zich een stijlvolle coureur voelt zou auto handschoenen moeten hebben. Niet dat het onwijs praktisch is (met de lederen stuurwielen van tegenwoordig heb je voldoende grip).
 • Normaal: Dashcam. De dashcam die ik uitgezocht heb is er een die in de binnenspiegel verwerkt zit. Je krijgt er een extra camera bij die je als achterruitrijcamera kunt plaatsen. Wel zo makkelijk bij het inparkeren! Het display van de dashcam zie je in de binnenspiegel die je vervangt voor je huidige binnenspiegel.

Auto Schoonmaakset cadeautjes

 • Duur: Polijstmachine. Ben je een liefhebber van het poetsen van je auto dan is een polijst machine wat je moet hebben. Je kunt met een polijst machine je lak weer als nieuw maken. Vooral auto’s die doffer geworden zijn in de loop der jaren knappen er vaak flink van op. Een dual action is de beste keuze omdat deze een makkelijker resultaat geeft.
 • Medium: Autowas set. Voordat je begint met polijsten moet je natuurlijk je auto wassen. Je hebt hier verschillende middeltjes voor nodig die op elkaar aansluiten. Een van de luxere merken is Meguiars. Dit Amerikaanse merk is populair omdat het resultaat verbluffend is.
 • Goedkoop: ECHTE microvezeldoeken. Iedereen kent de microvezeldoekjes van de action wel. Wil je je auto daar mee schoonmaken dan wens ik je sterkte. Het hebben van echte microvezeldoeken is een wereld van verschil.

Als je spullen binnen zijn kun je een kijkje nemen bij auto poetsen of Auto polijsten. Daar vind je tips en stappenplannen over het gebruik van je nieuwe spullen

Uniek gereedschap cadeaus

 • Goedkoop: Universele dop. De dop die het leven een stuk makkelijker maakt. Als je een moer los moet maken zit je altijd te klooien met verschillende maten doppen. Een universele dop kan alle maten van 9 tot 27mm in een keer los maken. Dit komt omdat er allemaal kleine pennen in de dop zitten die zich vormen naar het gene wat je aan het losmaken bent.
 • Goedkoop: Autoband reparatieset. Handig om altijd in je auto te hebben liggen voor geval van nood. Toen ik een lekke band had repareerde ik die zelf met deze set (het verhaal lees je hier). De set zorgt er voor dat je een gat in je band van een spijker of schroef zelf kunt repareren.
 • Goedkoop: Interieur demontage set. Demonteren met een schroevendraaier lijkt altijd wel een redelijk idee. Als je deurpaneel eindelijk los gekomen is wordt het toch altijd snel duidelijk
 • Medium: Tangenset. Tangetjes kun je er niet voldoende van hebben. Tangen slijten en je hebt ook nooit precies het tangetje dat je nodig hebt. Een extra set is dus altijd handig. Vooral als er wat specialere tangetjes in het setje zitten.
 • Duur: Accu impact gun. Met een impact gun maak je makkelijk moeren en bouten los. Waar een boormachine gebruikt kan worden voor schroeven gebruik je een impact gun voor moeren. Bijna iedereen heeft wel een boormachine maar vrij weinig hobbyisten hebben een impact gun, vreemd als het grootste gedeelte van je auto uit moertjes bestaat…

Duur/groot gereedschap cadeau

 • Duur: 3D printer. Een 3d printer is allicht niet het eerste waar je aan denkt bij auto reparaties maar het is staat wel met een goede reden op het lijstje. Vaak heb je iets geklust op je auto waardoor deze niet helemaal origineel meer is… Een onderdeel er voor kopen gaat dan niet, je zal het dus zelf moeten maken. En printen. Daarbij vind iedere man een 3d printer gaaf. De printer die ik aan raad is er een van Anet, een onbekend merk maar de machine is een replica van de bekende (en veel duurdere) Prusa i3. Voordeel is dat er veel documentatie is en dat er makkelijk onderdelen voor te vinden zijn.
 • Duur: Gereedschapskist. Als auto klusser verzamel je nogal wat gereedschap. Gereedschapskisten puilen dus altijd uit. Een nieuwe is vaak meer dan welkom.
 • Duur: Draadloze oortjes. Dit klinkt misschien raar maar ik denk dat ik tijdens het klussen aan mijn auto van alles wat ik heb mijn draadloze oortjes het meest gebruik. Ik heb airpods pro omdat ik de geluids onderdrukking prettig vind (ze filteren het gedreun van een hamer of het gekrijs van een slijptol er aardig uit). Laat je vooral even voorlichten in de mediamarkt of een andere winkel met ruime keuze.

Gereedschap waar je niet voldoende van kan hebben cadeau

 • Goedkoop: Schoonmaak doeken. In de garage een berg doeken hebben is handig. Als er iets vies wordt kun je direct wat doeken er op leggen zodat je de viezigheid wat beperkt. Zelf heb ik garagedoeken die veel olie of andere troep kunnen opnemen. Een doos van 100 stuks gaat bij mij ongeveer een jaar mee dus dit cadeautje kun je ieder jaar weer geven ;).
 • Goedkoop: Garagezeep. Het is belangrijk om na het klussen je handen (en soms ook armen, benen en hoofd) goed schoon te maken. De viezigheid die uit je auto komt is niet altijd even gezond en goede zeep helpt hier enorm goed. Dreumex zeep is mijn favoriete zeep. Ik heb vele merken geprobeerd maar dit is het enige dat echt goed werkt.
 • Goedkoop: Remreiniger, WD40, tie rips, en duct tape. Dit is een grappig en leuk cadeau. Er wordt altijd gesproken over auto’s die van duct tape en tie rips aan elkaar hangen. Het is echter vaak waar dat dingen even snel met duct tape of een tie rip vastgemaakt kunnen worden. Remreiniger en wd40 zijn middelen waarmee je dingen los en schoon krijgt op een auto. Erg handig dus om op voorraad te hebben. Je kunt dit alles gewoon bij de Action kopen.
5/5 (2 Reviews)

Hé, ik zie dat je het artikel helemaal bekeken hebt. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Ik hebben ontelbare uren besteed aan het ontwikkelen van deze gratis website voor je, en ik zou het erg op prijs stellen als je dit artikel een x aantal sterren geeft! Alvast bedankt, Lukas