Goedkope zuinige tweedehands auto

Het lijkt de heilige graal, een goedkope, zuinige tweedehands auto. Waar begin je met zoeken? In dit artikel hebben wij voor je uitgezocht wat je beste opties zijn, hebben we per budget bekeken wat de beste auto’s zijn en leren we je waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto.

De beste zuinige auto’s zijn kleine stadsauto’s, vaak met 3 cilinder motoren met een inhoud van 0,9l tot 1.5l. Een diesel is vaak zuiniger dan benzine maar de wegenbelasting is wel hoger. Het kantelpunt van benzine en diesel ligt rond de 25.000km/jr. Tot 1000 euro is een Daihatsu core (benzine) of Volkswagen polo (diesel) de beste optie. Tot 3000 euro kun je een Peugeot 107 of Citroen C1 vinden (benzine) of een Mini Cooper (diesel). Is je budget wat hoger dan kun je voor 8000 euro een jong gebruikte Fiat 500, of Peugeot 108 vinden. Het dieselaanbod tot 8000 euro bevat ook veel ex lease auto’s zoals een volvo c30, Volkswagen Polo of Audi A1.

Beste zuinige auto’s tot 1000 euro

Goedkoop rijden zuinige auto

Tot 1000 euro heb je vooral keuze uit kleinere autootjes. Een fris exemplaar is nog wel te vinden maar verwacht geen auto die in de afgelopen 10 jaar van de band zijn komen rollen. De beste auto’s in deze prijscategorie komen van Daihatsu, Smart, Volkswagen of van verschillende franse merken als Citroen en Peugeot.

Goedkope zuinige benzine auto tot 1000 euro

Vooral de Daihatsu core 1.0 en de eerste generatie smart’s zijn goed te vinden in het benzine aanbod. De laagste kilometerstanden vinden we bij de daihatsu’s. Is dit net even wat te weinig auto voor je dan kun je ook nog kijken naar een tweede generatie Toyota Starlet. De Starlets zijn nog goedkoper, vanaf 500 euro is een aardig exemplaar te vinden. Ook zijn deze autootjes wat sneller. bij het verbruik lever je echter wel iets in.

Goedkope zuinige diesel auto tot 1000 euro

Het diesel aanbod is iets groter, wel zijn de kilometerstanden hoger bij de diesels. Ook zijn er wat grotere auto’s te vinden. de meeste auto’s die je tegen zult komen onder de 1000 euro zijn de Peugeot 205 en 206, Renault Clio’s, Opel Corsa’s en Volkswagen Polo’s. Zoek je een station dan raden we de Peugeot 306SW aan, Een lekker glazen panoramadak maakt deze auto tot een prima kilometervreter. Wil jij een zo degelijk mogelijke auto dan is de Volkswagen Polo een goede optie.

Mocht je in dit segment gaan shoppen dan raden wij de Daihatsu Core 1.0 aan. De auto’s zijn over het algemeen weinig bereden. Onder de 1000 euro zijn exemplaren te vinden die minder dan 150.000 km op de teller hebben. Ook de vaste lasten van deze auto’s zijn laag. De auto’s rijden tussen de 1 op 18 en 1 op 20 en de wegenbelasting is slechts 12 euro per maand.

beste zuinige auto’s tot 3000 euro

Wanneer we kijken naar het aanbod tot 5000 euro dan zien we vooral wat nieuwere auto’s met lagere kilometerstanden. Citroen, Peugeot, Toyota en Daihatsu hebben het grootste aanbod. Wederom gaat het voornamelijk om kleinere auto’s. Auto’s uit 2010, 2011 of 2012 zijn te vinden voor dit bedrag maar hebben vaak een wat hogere kilometerstand. Vind jij een lage kilometerstand belangrijker dan een nieuwere auto dan is het goed te doen om een auto van 2005-2009 te vinden met een kilometerstand ver onder de 100.000 km.

Goedkope zuinige benzine auto tot 3000 euro

In deze prijsrange zijn ook veel auto’s te vinden die een nap rapport hebben. De zuinigste benzine auto die wij vonden was een Peugeot 107. Deze auto’s rijden 1 op 25. Ook zijn er veel citroen C1’s te vinden in deze prijscategorie. Wil jij een wat stoerdere auto dan kun je op zoek gaan naar een Fiat Panda, deze staan wat hoger op hun poten wat de uitstraling wat stoerder maakt en de instap vergemakkelijkt.

goedkope zuinige diesel auto tot 3000 euro

Het diesel aanbod van auto’s die 1 op 25 rijden is groter. Helaas zijn de kilometerstanden vaak ook hoger. Als auto’s veel kilometers op de snelweg hebben gemaakt en goed onderhouden zijn hoeft dit geen probleem te zijn maar het is wel belangrijk om hier altijd op te letten. De diesels met hogere kilometerstanden zijn vaak wel iets nieuwer. Auto’s uit 2011 of nieuwer zijn goed te vinden. Ook zijn er wat ruimere modellen aanwezig binnen de zoekresultaten. Ongeveer een kwart van het aanbod is stationwagen.

Leuke zuinige diesels die er uit springen zijn de Mini Cooper 1.6D, Skoda fabia combi 1.2 TDI en de volvo c30 1.6D

beste zuinige auto’s tot 8000 euro

Wanneer we het budget flink omhoog schroeven komen we meer jong gebruikte occasions tegen. Auto’s die 2 tot 4 jaar oud zijn en minder dan 50.000km op de teller hebben. Voor dit bedrag is een NAP rapport wel een must. Er zijn een boel leuke zuinige auto’s te vinden, denk bijvoorbeeld aan een fiat 500 1.0 of 0.9, Peugeot 108 1.0 of zelfs een wat oudere Prius. Ook de Citroen C1 komt veel voorbij.

Beste zuinige benzine auto tot 8000 euro

Ga op zoek naar een wat nieuwere auto met een lagere kilometerstand. Onze voorkeur gaat uit naar een Fiat 500, peugeot 108 of citroen c1. Deze auto’s rijden tussen de 1 op 20 en 1 op 25. De nieuwere modellen hebben vaak zelfs nog fabrieksgarantie. Let er op dat de auto’s een NAP rapport hebben en een volledige onderhoudshistorie.

Beste zuinige diesel auto tot 8000 euro

De beste zuinige diesels tot 8000 euro zijn de volkswagen polo 1.4 TDI of audi A1 1.6 TDI, of als je een wat grotere auto zoekt de peugeot 308, audi a3 of ford focus wagon. De kilometerstand van deze auto’s is vaak wat hoger en de auto’s zijn over het algemeen iets ouder. Modellen van een jaar of 5 oud zijn goed te vinden en hebben vaak kilometerstanden van 100.000 tot 150.000. De diesels zijn meestal iets luxer uitgevoerd.

Benzine of diesel

Het kantelpunt voor benzine of diesel ligt rond de 25000 km per jaar. Rij je meer dan dat dan kan een diesel een goede optie zijn. Rij je minder dan kun je beter een benzine auto kopen. Extra voordeel van een diesel is wel dat de auto’s door de hogere compressie vaak stevigere motoren hebben. Deze motoren gaan over het algemeen iets langer mee. Wil je echt goedkoop rijden dan kun je ook kijken naar een auto met lpg g3 installatie. Lpg is aanzienlijk goedkoper dan benzine alleen de inbouwkosten van de lpg installatie zijn vaak hoog. Het omslagpunt voor LPG g3 ligt vaak al rond 5000 km, mits de lpg tank al ingebouwd is.

Kleine of grote auto

Ga na of je een grote auto nodig hebt. Is dit het geval dan is het diesel aanbod royaler. Ook kun je kijken naar een oudere auto. Over het algemeen is een station, mpv of sedan minder zuinig dan een hatchback.

handgeschakeld of automaat

Een traditionele automaat (met koppelomvormer) is minder zuinig dan een handgeschakelde auto. Een automaat met dubbele koppeling of een gerobotiseerde handbak is net zo zuinig als zelf schakelen. Let op dat een gerobotiseerde handbak wel meer onderhoud nodig heeft dan een handgeschakelde auto.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn bij het kopen van een tweedehands auto. Let op de kilometerstand en het bouwjaar van de auto. Een belangrijke vraag is “zit er nog fabrieksgarantie op?”.

Ook is de onderhoudshistorie belangrijk. Is de auto altijd dealer onderhouden en heeft de auto alle stempels in het boekje?

Kijk naar de banden, remmen, schokbrekers en de staat van de olie. Vaak zijn dit goede indicatoren van net onderhoud. Wanneer de auto 0p frisse banden staat, een net setje remmen heeft en mooie heldere olie heeft geeft dit aan dat de auto waarschijnlijk op andere punten ook goed onderhouden is. Ook het merk banden is belangrijk. Is er bespaart op kwaliteitsbanden dan kan het best zo zijn dat er ook op andere onderdelen is bespaard.

Doe een aankoopkeuring. Vooral wat nieuwere auto’s kunnen gewoon naar de dealer gebracht worden voor een aankoopkeuring. De dealer kan de auto uitlezen en precies vertellen welke problemen deze auto heeft.

Let op de apk verval datum. Als de auto net een nieuwe apk heeft betekent dit niet dat de auto in perfecte staat hoeft te zijn, wel hoef jij je de komende tijd dan geen zorgen te maken over de apk.

0/5 (0 Reviews)

Hé, ik zie dat je het artikel helemaal bekeken hebt. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Ik hebben ontelbare uren besteed aan het ontwikkelen van deze gratis website voor je, en ik zou het erg op prijs stellen als je dit artikel een x aantal sterren geeft! Alvast bedankt, Lukas